PESTE 200 DE TELEORMĂNENCE SUFERĂ DE CANCER LA SÂN

Articol de TR News publicat pe trnews.ro

Mulți oameni ar putea crede că Teleormanul, lovit deja de sărăcie și de probleme sociale, este ferit măcar de alte necazuri. Din nefericire, nu este deloc așa. Locuitorii județului nostru trebuie să lupte și cu cancerul. Sute de oameni sunt înregistrați anual în evidențele Secției de Oncologie a Spitalului Județean Teleorman.

165 de teleormăneni au murit în ultimul an de cancer pulmonar

Cei mai mulți teleormăneni se îmbolnăvesc de cancer pulmonar. Conform medicului Alice Drăghici, șeful Secției de Oncologie a Spitalului Județean, 223 de pacienți sunt, acum, înregistrați la Oncologie cu această maladie. Mai grav este că alți 165 de teleormăneni au murit, într-un singur an, din cauza cancerului pulmonar.

Cancerul colorectal face și el numeroase victime în rândul locuitorilor județului nostru. Medicul Alice Drăghici spune că în acest moment sunt înregistrate 176 de cazuri noi.

A crescut numărul bolnavilor de cancer de sân

Din păcate, și incidența cancerului la sân a crescut, în ultima perioadă, la momentul acesta fiind înregistrate 203 cazuri. Numai anul trecut 102 femei au fost luate în evidențele secției teleormănene de Oncologie, iar în 2016 au apărut alte 54 de cazuri noi. Cel mai grav este faptul că majoritatea bolnavelor vin la medic prea târziu, atunci când șansele de vindecare sunt mai reduse.

Articol complet aici https://www.trnews.ro/peste-200-de-teleormanence-sufera-de-cancer-la-san/