MAMOGRAF

Mamografia este cea mai bună metodă radiologică de detectare precoce a cancerului la sân (recomandat a se corela cu Ecografia de sân)

Mamografia este un tip special de examinare radiologică a sânului făcută cu ajutorul unui echipament special care poate evidenția frecvent tumori ce sunt prea mici pentru a fi palpate.

Mamograful, principalul dispozitiv medical de identificare precisă a cancerului mamar

Cancerul de sân, cel mai frecvent (29%) din toate cazurile noi de cancer depistate la femei, urmat de cancerul colorectal (12%) și cancerul pulmonar (9%) poate fi detectat într-un stadiu incipient cu ajutorul mamografiei. Procedura de screening este utilizată frecvent în rândul femeilor de peste 45-50 de ani sau al celor care au în familie cazuri cu această afecțiune. Mamografia utilizeaza raze X pentru reprezentarea tesuturilor moi ale sanului.

Pentru a identifica corect Cancerul la sân, folosirea imagisticii medicale are o importanță capitală. Ecografia la sân și Mamografia sunt invesțigatii medicale care ajuta medicii în identificarea și diagnosticarea timpurie a cancerului la sân, după efectuarea consultului medical și înainte de a se folosi biopsia.

Clinica Exmed
"1 Decembrie" din Alexandria

Adresa

Alexandria
Str. Libertății, nr. 122-124

Program

Luni-Vineri: 08.00 - 18.00

Informații și programări

Tel: 034 7911
0773 837 625

TOP
Call Now Button