SERVICII MEDICALE MAMOGRAF - MAMOGRAFIE

Personal specializat

Clinica EXMED are trei medici specialiști și alți trei asistenți pregătiți să evalueze starea de sănătate a pacientelor cu ajutorul mamografului.

MAMOGRAFIA

Mamografia este procedura avansată de screening care însumează o serie de imagini cu detaliu pe țesuturile moi ale sânului. Mamografia este recomandata:

• Femeilor cu vârsta de peste 40 de ani;

• Femeilor de până în 40 de ani, la recomandarea mediculului specialist, dacă există o leziune suspectă sau antecedente cu istoric de cancer mamar în rândul familiei.

Pentru pacientele cu vârsta cuprinsă între 45 și 50 de ani mamografia este recomandată anual, la doi ani sau în orice moment în care aceasta este recomandată de către medicul specialist.

Ce tip de afecțiuni poate detecta o investigație tip mamografie?

Cu ajutorul mamografiei poate fi descoperit cancerul la sân în stadiu incipient sau chiar înainte ca un nodul să devină palpabil.

Pregătiri înainte de examinare

Se recomandă eliminarea din rutina zilnică a deodorantelor, cremelor, loțiunilor sau parfumurilor.

În cazul în care sânii dvs sunt sensibili, vă recomandăm efectuarea mamografiei la câteva zile după finalizarea menstruației.

Documente necesare pentru examinare

- recomandare din partea medicului specialist

Contraindicații examinare MAMOGRAFIE - cine, și de ce nu poate face o MAMOGRAFIE?

Nu pot efectua o momografie:

Femeile însarcinate sau cele care presupun că au rămas însărcinate.

MAMOGRAFIE - LISTĂ DE PREȚURI

Cum se desfășoară examinarea

Pacientei i se oferă un halat și i se recomandă eliminarea accesoriilor. Ulterior, aceasta este invitată în camera de examinare. În funcție de tipul examinării, pacientă poate sta în picioare sau în poziție orizontală, în timp ce sânul îi este fixat pe placa mamografului. În timpul examinării, medicul analizează imaginile.

Mamograf Siemens MAMMOMAT Inspiration

Echipamente utilizate

Mamografia a devenit o investigație relaxantă și mult mai precisă. La Clinica EXMED se poate efectua mamografie cu tomosinteză, cu ajutorul noilor tehnologii care permit compresie automată a sânului până în momentul în care se obține cea mai bună calitate a imaginii. Pentru un grad sporit de eficiență, doza de iradiere a fost redusă cu până la 30%. Cu ajutorul noului echipament Siemens MAMMOMAT Inspiration, sânul este examinat în funcție de compoziție și densitate, fiind vizibile chiar și leziunile aflate într-un stadiu incipient.

Cu un sistem de reglare în funcție de specificitatea fiecărei paciente și previzualizare a imaginii în timp real, cu posibilitatea de detecție mult mai rapidă a unei probleme, chiar și în cazul femeilor cu sâni mai denși, Siemens MAMMOMAT Inspiration contribuie la obținerea unui rezultat precis făcând diferențiere între leziuni maligne și benigne.

Clinica Exmed
Alexandru Ghica

Adresa

Alexandria
Str. Alexandru Ghica, nr. 121

Program

Luni-Vineri: 08.00 - 20.00

TOP
Call Now Button