„Victoria Asanache, primul navigator de pacienți din țară: “Eu cred că această verigă este esențială pentru sistemul de sănătate. Cineva, un intermediar, care să facă legătura între pacient și medic””

Articol de Ziarul Teleormanul publicat in ziarulteleormanul.ro

“Navigatorul de pacienți”, o meserie nouă pe lista ocupațiilor din România, reprezintă, practic, omul de legătură dintre pacient și medic, rolul acestuia fiind cu atât mai important cu cât spectrul afecțiunilor de care se ocupă vizează îndeosebi partea oncologică.

În urma aprobării primite, în urmă cu aproape doi ani, din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin direcţia Politici de Ocupare, Competenţe şi Mobilitate Profesională, noua ocupaţie de navigator de pacienţi va avea codul 226922 şi va fi introdusă în cadrul Grupei de bază: specialişti în domeniul sănătăţii.

Demersul a fost iniţiat de Victoria Asanache, preşedintele Asociaţiei “AMAZONIA pentru prevenţia şi lupta împotriva cancerului”, de altfel singurul absolvent practicant din România al Institutului de Navigatori de Pacienți Harold P. Freeman din SUA, experiență care a dovedit eficiența prezenței unui astfel de rol în creșterea ratei de succes a tratamentelor.

Articol complet aici http://ziarulteleormanul.ro/victoria-asanache-primul-navigator-de-pacienti-din-tara-eu-cred-ca-aceasta-veriga-este-esentiala-pentru-sistemul-de-sanatate-cineva-un-intermediar-care-sa-faca-legatura-intre-pacient-si-medic/