IMAGISTICĂ MEDICALĂ (RMN, CT, ECO, MAMO, DEXA)

SERVICII - RMN (IRM)

Imagistica prin Rezonanță Magnetica

Cunoscută sub abrevierea IRM, Imagistica prin Rezonanță Magnetica este o tehnologie non-invazivă de imagistică medicală a anatomiei, proceselor fiziologice și a afecțiunilor acestora.

Rezonanța Magnetică Nucleară folosește absorbția și emitere de energie sub formă de frecvență radio a anumitor atomi sub influența unui câmp magnetic extern. Această tehnică permite furnizarea de informații mult mai detaliate.

• RMN cerebral fara substanta contrast
• RMN cerebral cu substanta contrast
• Angiografie vase cerebrale
• Substanta de contrast
• RMN cerebral cu Angiografie vase cerebrale
• RMN cerebral cu Angiografie vase cerebrale cu substanta contrast
• RMN hipofiza cu substanta contrast
• RMN cerebral si ureche interna fara substanta contrast
• RMN cerebral si ureche interna cu substanta contrast
• RMN cerebral cu orbite fara substanta contrast
• RMN cerebral cu orbite cu substanta contrast
• RMN REGIUNE CERVICALA (GAT) FARA SUBSTANTA DE CONTRAST
• RMN REGIUNE CERVICALA (GAT) CU SUBSTANTA DE CONTRAST

SERVICII - TOMOGRAFIE COMPUTERIZATA - CT

Tomografia computerizată (CT) folosește razele X pentru a crea imagini detaliate ale structurilor din interiorul corpului.

În investigația imagistica prin tomografie computerizată se obțin imagini in secțiuni foarte subțiri ale organelor examinate, de aproximativ 3-4 mm, în diverse unghiuri și planuri, fără ca acestea să se suprapună, evidențiind simultan oase, țesuturi moi și vase de sânge.

Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: cap, torace, abdomen, pelvis, membre. Poate realiza imagini ale organelor interne: ficat, pancreas, intestine, rinichi, glande suprarenale, plămâni, inimă și poate oferi informații asupra vaselor sanguine, oaselor, coloanei vertebrale.

O substanța iodată (substanță de contrast) poate fi folosită pentru a vizualiza mai bine structurile și organele investigate, pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a decela tumori sau alte afecțiuni. Substanța poate fi administrată intravenos sau oral în cazul patologiei abdominale.

SERVICII - ECOGRAFIE

Imagistica medicală cu ajutorul Ecografului are avantajul obținerii unei imagini rapide a zonei de interes cu ajutorul ultrasunetelor de frecvență înaltă

Ecografia se obține cu ajutorul ultrasunetelor de frcvență înaltă, tehnologie derivată din tehnologia sonarului. Avantajul ecografiei este rapiditatea si faptul ca nu se folosesc raze X. Este metoda ideală de investigație în obstetrică, ajutând la monitorizarea sarcinii.

SERVICII - MAMOGRAFIE

Mamografia este cea mai bună metodă radiologică de detectare precoce a cancerului la sân (recomandat a se corela cu Ecografia de san)

Mamografia este un tip special de examinare radiologică a sânului făcută cu ajutorul unui echipament special care poate evidenția frecvent tumori ce sunt prea mici pentru a fi palpate.

SERVICII - DEXA (DXA) - OSTEODENSITOMETRIE

Osteodensitometria sau DXA-DEXA (Dual-Energy Xray Absorptiometry) este o tehnologie destinată măsurării densității osoase.

Osteodensiometria este principala metodă de imagistică medicală destinată detectării osteoporozei și de măsurare a densității osoase. Tehnologia DEXA folosește raze X pentru scanarea și masurarea densității oaselor.

TOP
Call Now Button